BIO

BIO IN ENGLISH | På svenska

näyttelijä | laulaja | ohjaaja | teatteri-ilmaisun ohjaaja

Isa on kotoisin Kokkolasta mutta asuu nykyisin Lontoossa. Hän on koulutukseltaan teatteri-ilmaisun ohjaaja, ja on myös opiskellut musiikkia ja laulua Kokkolan Estraditaiteenkoulussa sekä improvisaatiota Vancouver TheatreSports League:ssä, Kanadan Vancouver BC.ssä. Isa on viime vuonna saattanut loppuun  musikaaliohjauksen oppisopimus-jakson Maria Sid:in ohjauksessa. 2015-2016 hän jatkaa opintojan Lontoon Yliopiston – The Royal Central School of Speech and Drama:n Musikkiteatterin Maisterinohjelmassa.

Musikaalidebyyttinsä jälkeen 16 vuotiaana, ‘Fame’:n Serenana här on vaikuttanut, teatteri-, musikaali-, konsertti- ja oopperaproduktioissa Suomessa, Englannissa, Ruotsissa ja Virossa. M.m. ‘Grease’ (Musikalkompaniet) ‘Maailman Ympäri 80 Päivässä’, ‘Fighting Star’, ‘Kauppamatkustajan Kuolema’ (Wasa Teater) sekä ‘My
Fair Lady’ (Vaasan kaupunginteatteri). Hän on myös toiminut tuottajana ja kuorolaisena West Coast Kokkola Operan ‘Carmen’, ‘Taikahuilu’ ja ‘Figaron Häät’  -tuotannoissa.
Ohjaajan assistenttina hän on vaikuttanut Wasa Teaterin ‘Narnia’ ja ‘Next to Normal’ -esityksissä.
Viime keväänä här teki Glinda/Aunt Em:in roolin Vaasan Kaupunginteatterin ‘Ihmemaa OZ’ -musikaalissa.

Taiteelliseksi lopputyökseen här ohjasi,  ja sovitti
musiikin käsikirjoitukseensa – musiikkiteatteri-
esitykseen ‘Långt till Fjärran Land’ joka sai ensi-iltansa Wasa Teater:in “Magasinet -näyttämöllä. Hän on myös ohjannut ja yhdessä Mika ja Alf Myllärin kanssa kirjoittanut kansainvälisen nuorisomusikaalin ‘The Race’.  Musikaali sai ensi-iltansa Kokkolassa, 2007, ja teki Viron kiertueen 2009. 2013 Mika Mylläri ja Isa kirjoittivat Kokkolan ruotsinkielisellä murteella esitettävän joululaulun ‘Vi fönstre’.

Näyttämötyön ohella Isa toimii laulun sekä musikaali- ja teatteritaiteen opettajana ympäri pohjanmaata. Hän esiintyy myös konserttisolistina, studioartistina sekä taustalaulajana.
Hän on yhdessä näyttelijä Sofie Lybäckin kannsa yksi musiikkiteatteriryhmän – HjonTeatern:in perustajajäsenistä ja on esiintynyt ammattilaisryhmän  ‘Men, Lilla Vän‘ ja ‘Two Ladies‘ -produktioissa.
Hänen viimeisin ohjaustyönsä on ‘Mitt Hjärtas Hem – en pjäs om Signe Strömborgs arv‘ -musiikkiteatteriesitys, jossa hän myös toimi yhtenä käsikirjoittajana.