Reviews

Currently available in finnish and swedish

articles

stage

“Utan att röra sig ur fläcken i sina pumps äger Isa Lindgren-Backman scenen när hon gör “Ev’ry night at seven” ur “Royal wedding”. Vilket register, vilken tajming, vilken utstrålning.”
Jessica Poikkijoki, Österbottens Tidning, 27.7.2018


Isa Lindgren-Backman, som Ziggys styvmor, ger prov på att hon har röstresurser som platsar också på en operascen.”
– Lisbeth Rosenback, Vasabladet, 29.9.2013

“…nämnas bör ändå Isa Lindgren-Backman och Jessica Riippa som mycket proffsigt framför många låtar.”
– Österbottniska Posten, 10.10.2011

“Roligast blev det när Hvidsten och Lindgren-Backman kickade ut smörsångarna Nedergård och Snellman, efter att de hade tömt sina hjärtan på scenen med ”Come what may” (ur musikalen ”Moulin Rouge”), för att själva framföra ”The song that goes like this” (ur musikalen ”Spamalot”). Hvidsten och Lindgren-Backman, vars röst klingade mycket fint, showade till det i Monty Python-anda och kompletterade varandra bra på scenen.”
“Snellman och Karlebyrösten Isa Lindgren-Backman skojade till det fint och övertygande i ”Anything you can do” (ur musikalen ”Annie get your gun”). “

– Kaj Ahlsved, Österbottens Tidning, 28.7.2015

directing

“Årets upplaga av Vörårevyn är en regipärla” […] 2Tajmingen i mimiken är fenomenal och det märks att aktörerna i revyn har upptäckt ett nytt djup hos sig själva och en ny spelglädje i detta.Det här är regissören Isa Lindgren-Backmans specialitet och särmärke. Jag har sett det tidigare i pjäser hon regisserat, senast i årets upplaga av Karlebyrevyn.”
Ulf Överfors, Österbottens Tidning, 11.3.2018

“Efter tretton år med samma regissör har Vörårevyn i år en ny regissör, Isa Lindgren-Backman. Och regin sitter. Det är varierande, intressant hela vägen, bra tempo och än en gång: genomarbetat. Övergångarna är smidiga och scenen används effektivt.”
Vivian Johansson, Vasabladet, 11.3.2018

“Pjäsen är välgjord och genomtänkt…
“Uppbyggnaden av pjäsen är modern och visuellt snygg. Växlandet mellan berättandet och skådespelandet gör det hela mer intressant.
– Österbottniska Posten, 22.01.2009

“Lindgren-Backman on ohjannut intensiivisen esityksen, ja nuoret näyttelijät antavat kaikkensa itsestään.”
– Olli Mäkinen, Pohjalainen, 02.12.2008

”Isa Lindgren-Backmanin ohjaama ”Mitt Hjärtas Hem” on uskomaton suursatsaus.”
”Ohjaus ja koreografia liikuttelevat joukkoja ja pienempiä kokoonpanoja selkeästi ja kauniisti”
”Raikas toteutus onnistuu puhuttelemaan nykyihmistä.”
– Leena Nygård, Keskipohjanmaa, 17.7.2014

“Pjäsen vinner också på att dramaturgen Lybäck och regissören Isa Lindgren-Backman är ett radarpar som tydligen tänker lika och som kompletterar varandra. Jag har inte tidigare på en sommarscen sett en så stark fysisk närvaro som Torgare bjuder på i slagsmål och kärleksscener. Det är helt enkelt hisnande skådespel och publiken kippar efter andan.”
– Ulf Överfors, Österbottens Tidning, 3.7.2017